Dezenfeksiyon Uygulaması

Sağlığınızı tehdit eden tüm mikroorganizmalara karşı resmi yönetmeliklere uygun, çevre dostu biyosidal ürün kullanan ekiplerimiz, geniş servis ağımız sayesinde Türkiye’nin her yerinde etkili dezenfeksiyon hizmeti sunuyor.

  1. Ekiplerimiz, yasal mevzuatlara uygun, T.C. Sağlık Bakanlığından onaylı dezenfektanlarla işlemlerini gerçekleştirirler. Bu işlem sadece ortam dezenfeksiyonunu kapsamaktadır
  2. Dezenfeksiyon uygulamasından önce ortamın genel temizliğinin sağlanması tavsiye edilir.
  3. Uygulama süresi 100 m2 için yaklaşık 15 dakikadadır.
  4. Yetkili Servislerimiz tarafından kullanılan Hidrojen Peroksit bazlı çözüm çevre dostu bir dezenfektandır.
  5. Uygulama yapılacak ortamda solunum yolları hastalığı bulunanların (astım, bronşit, alerji hastası vb.), hamile ve bebeklerin uygulama anında ve sonrasında kesinlikle uygulama ortamına girmemelidir. Ortam havalandırıldıktan en az 2 saat sonra uygulama alanına geri dönülmesi gerekmektedir.

Kullanım alanları:

  • Apartman, Ev, Site: Tekil Site
  • Küçük ve Orta İşletmeler: Bayiler, Marketler, Yeme&İçme Yerleri, Kuaför, Güzellik Salonu, Eğitim Kurumları, Tiyatro
  • Açık Alanlar: Açık Hava Konser Alanları, Stadyum, Park
  • Büyük Ölçekli İşletmeler: Fabrikalar, AVM
  • Kamu Kuruluşları: Üniversiteler, Devlet Binaları, Yurtlar

Dezenfeksiyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Toprak, hava, insan vücudu ve tüm çevremizde, mikroorganizmalar kendilerine yaşam alanı bulurlar. Evlerimizdeki halılar, kumaşlar, koltuklar ve yerler bakteri, mantar ve virüs yuvasıdır. Ayrıca temizlik yaparken kullanılan malzemelere karşı oldukça dayanıklı olan birçok bakteri yaşar. Evinizi veya iş yerinizi tamamen mikroorganizmalardan kurtarmak için yapabileceklerinizin başında, dezenfeksiyon gelir. Özellikle tıbbi ve cerrahi girişimler sırasında tamamen mikrop ve bakterilerden arındırılmış bir ortam gerekir. Ameliyathane, diyaliz, yoğun bakım, transplantasyon ve yeni doğan bebek üniteleri gibi yerlerde ortam havası ve malzemeler belirli bazı kurallara uymalıdır. Dezenfeksiyon sayesinde, cansız ortamdaki patojen mikroorganizmalar öldürülür. Aynı zamanda bu tür mikroorganizmaların üremeleri de dezenfeksiyon uygulanarak engellenir.

Dezenfeksiyon Nedir?

Hastalık yapma özelliği bulunan mikropların uzaklaştırılması ve tamamen ortadan kaldırılması işlemine dezenfeksiyon denir. Dezenfeksiyon, geniş bir aralığı tanımlar. Dezenfeksiyon işleminde, genelde kimyasalların oluşturduğu dezenfektanlar kullanılır. İki farklı dezenfeksiyon yöntemi bulunur. Biri yüksek ısı derecesi kullanılarak ve mikroorganizmaları tamamen yok etme amaçlanarak yapılır; diğeri de yüksek düzeyli dezenfeksiyondur ve uzun bir süreçte uygulanarak yapılır.

Sterilizasyon Nedir?

Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmaların arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Sterilizasyon işlemi uygulandıktan sonra ortamdaki tüm mikroorganizmalar öldürülür. Sterilizasyonun dereceleri bulunmaz; tek seferlik bir işlemdir. Bir kere yapıldığı zaman tüm sporsuz bakteriler, virüsler, mantarlar gibi mikroorganizmalar yok olur. Sterilizasyonun amacı tüm organizmaların ortadan kaldırılmasıdır.

Dezenfeksiyon Yapılırken Nasıl Maddeler Kullanılır? 

  1. Tüm mikroorganizmaları öldürebilen maddeler.
  2. Hızlı etki eden maddeler.
  3. Toksik barındırmayan maddeler.
  4. Nötral pH ya da suda çözülebilen maddeler.
  5. Renksiz ve kokusuz maddeler Stabil maddeler.
  6. Eşyalara zarar vermeyen maddeler.
  7. Çevreye zarar vermeyen maddeler.
  8. Ucuz ve kullanımı kolay maddeler.

Dezenfeksiyon Yöntemleri

Isı ile Dezenfeksiyon

Isı ile dezenfeksiyon evlerde en çok kullanılan yöntemdir. Suyu 15-20 dakika kaynatarak patojen maddelerin ölmesi sağlanır. Fakat büyük ölçekli uygulamalarda, altından kalkamayacağınız kadar yorucu bir yöntemdir. Isı ile Dezenfeksiyonda Nasıl Etkili Olunur? Sıcaklığın derecesi, ortamdaki basınç, temas süresi, mikroorganizmanın ısı direnci.

UV Işını ile Dezenfeksiyon

Baker tarafından ilk kez 1910 yılında Fransa’da kullanılan yöntem, diğer kimyasal maddelerden etkilenmeyen bir uygulamadır. Temas süresi kısa olmasına rağmen lokal olarak etkilidir. Sistemdeki biyofilm içerisinde etkisiz olan UV radyasyonu suyun fiziksel veya kimyasal özelliğini değiştirmez. Bu işlem uygulanırken oldukça yüksek miktarda enerji ihtiyacına ve pahalı ekipmanlara ihtiyaç duyulur.

Kimyasal Dezenfektanlar İle Dezenfeksiyon

Dezenfeksiyon işlemlerinde ozon,  brom, iyot, klor ve hidrojen peroksit gibi halojenler kullanılır.

Kullanılacak olan ürünün T.C. Sağlık Bakanlığından onaylı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu tarz uygulamaları yapacak olan Firma ve Kişilerinde gerekli ruhsat ve eğitimlere haiz olduğuna dikkat edilmelidir.

image

Hizmet Alanlarımız

Fümigasyon

Ev ve İşyerlerinizdeki Haşerelerle Mücadele

Entegre Zararlı Yönetimi

Açık ve kapalı alanlarda haşere kontrol hizmetleri

Bitki Hastalıkları ve Zararlılarına Karşı Mücadele

Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele

Dezenfeksiyon

Mikrobiyolojik risklere karşı mücadele